2012. december 28., péntek

Kiemelés és kontúrozás


Napjainkban egyre többet hallani az úgy nevezett highlighterek-ről. No, de kezdjük is a legelején. Mi is az a hightlighting (kiemelés) és contouring (kontúrozás)?
Első feladatod smink nélkül belenézni a tükörbe és megvizsgálni az arcodat. Észre fogod venni, hogy vannak világosabb, sötétebb, pirosabb részei a bőrödnek. Ahogy forgatod az arcod, látod, hogy bizonyos területekre gyakran esik a fény, máshol árnyékosabbak a vonalak. Nincs más dolgod, mint ezeket a területeket szépen kidolgozni, kihangsúlyozni. 
Az árnyékosabb vonalakat a bőrödnél egy árnyalattal sötétebb színnel vidd fel, míg a kiemelendő területekre világosabb, fényvisszaverő pigmentekben gazdag krémmel, porral dolgozz. Számos márka polcain megvásárolhatod a művelethez szükséges eszközöket, termékeket. 

A lenti ábra segít abban, hogyan és hová alkalmazd a technikát.


Első ránézésre elég hihetetlen, hogy tökéletesen árnyékolt valamint kiemelt üde arcot kapunk a művelet végén (persze megfelelően össze kell dolgoznunk ezeket a kontúrokat). A legjobb példa a vörös szőnyegen felvonuló, pózoló sztárok sminkkreációi, de közülük is kiemelném a lent látható Kim Kardashian sminkjét.

Cikk folytatása hamarosan...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése